MacBook en MacBook Air?

Apple verklapt zeven nieuwe MacBooks door registratie

14 juni 2019 10:04 Aangepast: 14 juni 2019 10:08

Apple heeft zeven nieuwe MacBook-modellen geregistreerd bij en Euraziatische database, die mogelijk later dit jaar worden aangekondigd.

Het gaat om de registratie van zeven nieuwe typenummers, specifiek het soort typenummers dat wordt gebruikt bij draagbare Mac-computer, meldt 9to5Mac. Zeven nieuwe MacBooks klinkt als veel, zeker gezien Apple zijn de 13 en 15 inch-modellen van de MacBook Pro in mei nog heeft vernieuwd.

Toch zijn er nog voldoende andere MacBooks die later dit jaar aan vervanging toe zijn. De 12 inch MacBook, de MacBook Air en de MacBook Pro zonder Touch Bar hebben allemaal al even geen interne update meer gekregen. Bovendien werkt Apple volgens geruchten aan een totaal nieuwe 16 inch MacBook Pro. Ook zouden de nummers kunnen wijzen op verschillend uitgeruste versies van hetzelfde model.

Volledig nieuw ontwerp?

Die grotere MacBook Pro zou ook een volledig nieuw ontwerp krijgen. Het is daarbij denkbaar dat ook de kleinere MacBooks dat nieuwe ontwerp krijgen. Eerder was de 12 inch MacBook bijvoorbeeld de eerste Apple-laptop die werd voorzien met het inmiddels geplaagde nieuwe Butterfly-toetsenbord, usb-c-poort en een vernieuwd ontwerp.

Ook gaan er al langer geruchten over een nieuwe MacBook met een eigen chip van Apple er in. Huidige MacBooks gebruiken chips van Intel, terwijl iPhones en iPads al jaren op de zuinigere en steeds snellere chips van Apple draaien. Toch lijkt zo'n overstap vroeg, aangezien Apple pas dit najaar de eerste stap naar zo'n eventuele overgang zet, als het nieuwe macOS Catalina verschijnt. Eventuele nieuwe MacBooks worden in het najaar verwacht; Apple kondigde in het verleden vaker rond eind oktober nieuwe MacBooks aan.

Dit is de nieuwe MacBook Air: "Ik zie de logica niet"

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore