Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Lockscreen

Huawei-bezitters klagen over ongewenste reclame op telefoons

14 juni 2019 09:21 Aangepast: 14 juni 2019 09:26

Bezitters van Huawei-telefoons melden dat ze reclame van Booking.com krijgen voorgeschoteld op hun vergrendelde scherm.

Volgens Android Police doet het probleem zich onder meer voor op de Huawei P30 Pro, P20, P20 Lite en de Honor 10 en P20 Pro. De advertenties verschijnen op telefoons die de door Huawei geleverde wallpapers gebruiken. Op de afbeeldingen van vakantiebestemmingen staat behalve het logo van Booking.com ook een tekst met een aanbieding voor 15 procent korting.

Huawei-gebruikers reageren onaangenaam verrast op sociale media. “Staat dit ergens in de kleine lettertjes van de gebruikersvoorwaarden waarvoor ik heb getekend?”, vraagt een Huawei-bezitter zich af.

Het Duitse Twitter-account van Huawei laat een klagende gebruiker weten dat het mogelijk is om de advertentie in het lockscreen te verwijderen door naar boven te swipen. Vervolgens kunnen gebruikers afbeeldingen met het logo van Booking.com weggooien.

Verkoopdaling

De reclamemisser komt op een moment dat Huawei het al moeilijk heeft. Door de vorige maand afgekondigde Amerikaanse sancties tegen het Chinese bedrijf is de verkoop van Huawei-toestellen flink teruggelopen. Zo meldt Belsimpel een verkoopdaling van ruim 40 procent.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Telefoonverkoopsites: Huawei-toestellen minder in trek

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore