Na de Fold, nu de Rolled?

Samsung denkt aan telefoon met oprolbaar scherm

13 juni 2019 11:47 Aangepast: 13 juni 2019 11:54
Beeld © Samsung

De nieuwe Galaxy Fold is er nog niet, maar Samsung denkt nu al aan een telefoon waarvan een gedeelte van het scherm zichzelf op kan rollen.

Terwijl we nog steeds in afwachting zijn van de nieuwe verkoopdatum van de Galaxy Fold, houdt Samsung de rem er niet op als het gaat om het aanvragen van nieuwe innovatieve patenten.

Zo ontdekte LetsGoDigital een patent waarmee Samsung een telefoonscherm oprolbaar wil maken. In de onderste schermrand zit namelijk een extra gedeelte scherm verwerkt, dat bij het naar boven schuiven van de telefoon zichtbaar wordt. Hiermee moet 60 procent meer schermoppervlak ontstaan.

De technologie doet ietwat denken aan de combinatie van de oprolbare LG-tv en oude smartphones zoals de Nokia 95 waarbij een fysiek toetsenbord verschijnt bij het naar boven schuiven.

Omdat het om een patentaanvraag gaat, is het zeer te betwijfelen of de technologie ooit op de markt komt. Overigens werkt iPhone-maker Corning wel aan flexibel glas dat op te vouwen is.

3D-gebogen scherm

Een andere aanvraag van Samsung, eveneens deze week ontdekt door LetsGoDigital, is een telefoon met een volledig gebogen scherm. Hierbij zijn niet alleen de schermranden gebogen, maar is het scherm in z'n geheel zo krom als een banaan. De camera en sensoren zijn verstopt onder het beeldscherm.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore