90ste geboortedag

Voormalig woonhuis Anne Frank nu te zien in Google Street View

13 juni 2019 16:13 Aangepast: 13 juni 2019 19:14

Het woonhuis waar de familie van Anne Frank woonde voor ze onderdoken, is nu in 360 graden te bekijken in Google Street View.

Het gaat om het woonhuis waar de familie Frank woonde voordat zij tijdens de Tweede Wereldoorlog in het bekende Achterhuis moesten onderduiken. Google Arts & Culture heeft het oorspronkelijke huis in samenwerking met de Anne Frank Stichting in 360 graden in beeld gebracht, zodat je het huis online kunt bezoeken.

De digitale tentoonstelling is ter ere van wat Anne Franks 90ste verjaardag zou zijn. Het is voor het eerst dat er een digitale rondleiding mogelijk is door de kamers waar ze een deel van haar jeugd doorbracht.

Eerste hoofdstukken hier geschreven

Het is dit huis waar Anne Frank voor het eerst in haar dagboek schreef dat ze als cadeau op haar dertiende kreeg. Drie weken later dook de familie onder in het beroemde Achterhuis op Prinsengracht. 

Het huis op op het Merwedeplein 37-2 in Amsterdam is ook waar de enige bewegende beelden van Anne Frank zijn opgenomen. Het huis is nu van de Anne Frank Stichting, en is gerestaureerd in de originele jaren 30-stijl, inclusief de slaapkamer die Anne deelde met haar zus Margot.

Het wordt nu gebruikt als tijdelijk onderkomen voor buitenlandse schrijvers die in eigen land niet vrij zijn om te schrijven wat ze willen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van