In San Diego

Uber wil nog deze zomer fastfood bezorgen met drones

12 juni 2019 20:42 Aangepast: 12 juni 2019 20:44

Uber is van plan om nog deze zomer maaltijden te bezorgen met drones. Het bedrijf wil van start gaan in San Diego.

Uber Elevate, de drone-divisie van het bedrijf, is nog niet direct van plan om de drones naar woningen te dirigeren, zo meldt Bloomberg. In plaats daarvan zullen de drones naar speciaal ingerichte landingsplaatsen vliegen waar koeriers staan te wachten om de bestelling naar de bestellers thuis te brengen. Ook overweegt Uber om de drones te laten landen op een geparkeerde Uber-auto met een QR-code op het dak.

Volgens Uber zal de bezorging een stuk vlotter verlopen met drones. Over een afstand van 2,5 kilometer doet een drone zeven minuten, terwijl een bezorger die over de weg rijdt daar gemiddeld 21 minuten over doet. Later dit jaar wil Uber Elevate een nieuwe drone lanceren die een maximumsnelheid haalt van 110 kilometer per uur.

McDonald's

Uber werkt samen met McDonald's. De partijen ontwikkelden onder meer speciale verpakkingen die ervoor zorgen dat de hamburgers en ijsjes ook in de lucht de juiste temperatuur behouden en niet uit elkaar vallen.

De prijs van een bezorgmaaltijd die gedeeltelijk per drone wordt vervoerd, zal vergelijkbaar zijn met de prijs voor bezorging via Uber Eats. In San Diego kunnen die bezorgkosten oplopen tot 8,50 dollar per bestelling. Voor Uber van start kan, moet het bedrijf nog wel eerst toestemming krijgen van de luchtvaarttoezichthouder FAA.

Google

Uber zou niet de eerste partij zijn in de VS die drones gaat inzetten voor de bezorging van bestellingen. Anderhalve maand geleden kreeg het Google-zusterbedrijf Wings al toestemming van de FAA om een commerciële bezorgdienst te beginnen in twee plaatsen in de staat Virginia: Blacksburg en Christiansburg.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nu ook toestemming voor dronebezorging Google-zuster in VS

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van