Twee nieuwe modellen

'Nintendo start productie Switch buiten China door sancties VS'

12 juni 2019 14:43 Aangepast: 12 juni 2019 14:50

Nintendo zou een deel van de productie van zijn Switch-spelcomputer naar fabrieken buiten China verplaatsen, om gevolgen van de handelsoorlog tussen China en de VS te ontwijken.

Nintendo zou nieuwe exemplaren van de Switch laten maken in Zuidoost-Azië, zeggen ingewijden tegen The Wall Street Journal. Nintendo laat zijn spelcomputers al decennia in China maken, maar zou voor de fabricage van in totaal drie Switch-modellen zijn uitgeweken naar landen buiten China.

Nintendo zou bang zijn voor mogelijke import- of exportsancties van apparatuur die in China wordt gemaakt. In een reactie aan de zakenkrant stelt Nintendo dat het gros van de Switches nog steeds in China worden gemaakt, maar dat Nintendo altijd andere opties verkent.

'Twee nieuwe Switch-modellen al in productie'

Naast het huidige model van de Switch zou Nintendo buiten China ook twee nieuwe modellen laten maken. Het zou gaan om een krachtigere versie van de huidige Switch, en een goedkoper model met een nieuw uiterlijk. De productie van die nieuwe modellen zou al begonnen zijn. Nintendo zou voldoende exemplaren laten maken om de Amerikaanse markt te voorzien.

Eerder dit jaar meldde The Wall Street Journal ook al dat Nintendo met twee nieuwe modellen van de Switch zou komen. Nintendo heeft zichzelf ten doel gesteld om in zijn boekjaar 2019 20 miljoen exemplaren van de Switch te verkopen; dat boekjaar start op 31 maart.

Nintendo is niet het eerste bedrijf dat door de handelsoorlog fabricage buiten China verkent. Zo zou Apple nieuwe iPhones volledig buiten China kunnen laten maken, mocht dat nodig zijn. Apple zou de fabricage in India al opvoeren. Ook Google zou al zijn begonnen met het overhevelen van de productie van moederborden voor Amerikaanse datacenters. En de productie van Nest-thermostaten zou zijn verplaatst naar Taiwan en Maleisië.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nintendo toont vervolg Zelda: Breath of the Wild

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van