Ga naar de inhoud
Tech

Coinbase komt met betaalpas voor cryptomunten

De app van Coinbase Card. Beeld © Coinbase

Coinbase komt met een cryptobetaalkaart in onder meer Nederland, waarmee je gewoon in de winkel kunt afrekenen. Eerder dit jaar lanceerde Coinbase al een betaalkaart in het Verenigd Koninkrijk.

Vanaf vandaag is de betaalkaart ook in Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italie, Ierland en Nederland beschikbaar, laat Coinbase weten. Met de kaart kunnen gebruikers die een Coinbase-account hebben in winkels betalen met cryptomunten als bitcoin, ethereum en litecoin.

Makkelijk crypto uitgeven

In een interview met CNBC vertelde Zeeshan Feroz, de ceo van Coinbase, dat het uiteindelijke doel van de kaart is om betalingen met cryptomunten zo 'naadloos' te maken als betalen met cash.

Bankrekeningen
Lees ook:
Bankrekeningen 'leeggeplunderd' door fout bij cryptobeurs Coinbase

Hoeveel gebruikers de kaart hebben en gebruiken in het Verenigd Koninkrijk wil de ceo niet zeggen. Volgens hem 'vloog het bedrijf' door de 1000 eerste kaarten heen.

App en fysieke kaart

Bij de kaart krijg je een mobiele app die synchroniseert met accounts op Coinbase. Daarnaast krijgt de gebruiker een fysieke kaart waarmee contactloos kan worden betaald en waarmee er geld opgenomen kan worden.

In de app kunnen gebruikers kiezen welke cryptomunt ze willen gebruiken. Winkeliers worden niet in cryptogeld uitbetaald, maar Coinbase rekent een omwisseltarief naar regulier geld.

Kosten kaart

In zowel je eigen land als andere landen is het opnemen van geld met de kaart tot 200 pond of euro gratis. Ga je daarboven, dan kost een geldopname of betaling 1 procent van het bedrag in je eigen land en 2 procent in het buitenland.