Duitse divisie

'Apple overweegt nog steeds overname 5G-modemtak Intel'

12 juni 2019 09:44 Aangepast: 12 juni 2019 10:19
De beurskoers van Intel daalde sinds de top met 19 procent. Beeld © AFP

Apple zou nog steeds geïnteresseerd zijn in een overname van een deel van de modemtak van Intel.

Intel zou zijn modemtak in verschillende delen zou willen verkopen zeggen bronnen tegen The Information. Het gaat daarbij om mobiele modems, zoals 5G-modems voor toekomstige smartphones.

Apple zou interesse hebben in de Duitse divisie, naar verluidt het sterkste van de stukken die Intel wil verkopen. De Duitse tak komt voor uit de Intel-overname van chipmaker Infineon in 2011. Intel betaalde toen 1,4 miljard dollar voor dat bedrijf, dat de basis vormde voor zijn modemtak.

Het is niet precies duidelijk wat de gesprekken tussen Apple en Intel omvatten, maar een overname van de Duitse tak zou "honderden modemtechnici naar Apple sturen". In april meldde The Wall Street Journal al dat Apple interesse had in de modemtak van Intel, maar dat was voordat Apple met chipmaker Qualcomm schikte in een langlopende rechtszaak.

Intel buitenspel door schikking Apple en Qualcomm

Qualcomm geldt als de meest vooraanstaande maker van 5G-modems, maar door het juridische gevecht kon Apple niet bij het bedrijf terecht voor 5G-modems voor toekomstige iPhones. Nu de ruzie is bijgelegd gaan Apple en Qualcomm weer door één deur.

Intel kondigde vlak na de schikking aan te stoppen met zijn tak voor 5G-modems. Volgens geruchten had Intel al grote vertraging opgelopen bij de ontwikkeling van een 5G-modem voor de iPhones van 2020. Zonder Apple als grote klant, heeft de tak voor Intel vermoedelijk zijn waarde verloren.

Intel zegt tegen The Information dat er "significante interesse" in zijn 5G-team is, maar dat het nog geen mededelingen heeft. Een eigen modemtak zou logisch zijn voor Apple, het bedrijf ontwerpt ook veel van de andere onderdelen van zijn apparaten zoals de processorchips al zelf.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kabinet legt snelheidseisen op aan aanbieders 5G

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore