Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Misbruik chatapp

WhatsApp gaat harder optreden tegen makers spamsoftware

11 juni 2019 22:00 Aangepast: 11 juni 2019 22:02
Beeld © Getty

Bedrijfjes die claimen dat ze de WhatsApp kunnen misbruiken om reclame te versturen, lopen in de toekomst het risico dat ze voor de rechter worden gesleept.

WhatsApp heeft genoeg van bedrijven die software aanbieden waarmee het mogelijk is om de anti-spammaatregelen van de chatapp te omzeilen. Als het bedrijf ontdekt dat er sprake is van spamactiviteiten spant het rechtszaken aan tegen de verantwoordelijke partijen.

Vanaf 7 december wil WhatsApp ook juridische stappen nemen tegen bedrijven die alleen maar zeggen dat ze op grote schaal ongevraagde berichten kunnen versturen – zelfs als WhatsApp geen bewijs heeft dat de bedrijven dat ook daadwerkelijk doen.

Verkiezingen India

Persbureau Reuters ontdekte vorige maand dat Indiase marketeers en politieke activisten gebruikmaakten van software waarmee ze in de aanloop naar de verkiezingen van 19 mei spam konden versturen.

Gebruikers van dergelijke software verstuurden tot wel 100.000 WhatsApp-berichten per dag om mensen te verleiden op bepaalde kandidaten te stemmen. Reuters ontdekte drie verschillende softwarepakketten waarmee het mogelijk was om grootschalig berichten te versturen via WhatsApp.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WhatsApp wil laten zien hoe vaak bericht is doorgestuurd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore