E3 2019

Nintendo toont vervolg Zelda: Breath of the Wild

11 juni 2019 19:04 Aangepast: 11 juni 2019 19:15

Nintendo toonde tijdens zijn E3-liveuitzending de eerste beelden van het vervolg van The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

De Nintendo Direct-uitzending zat in typische Nintendo-stijl tjokvol games die in hoog tempo werden getoond. Helemaal aan het eind van de presentatie verraste Nintendo met de eerste beelden van een compleet nieuwe Zelda-game. Het spel heeft nog geen titel of verschijndatum, maar duidelijk is dat de game dezelfde grafische stijl heeft als Breath of the Wild, en zich ogenschijnlijk ook in dezelfde wereld afspeelt. Dit keer lijken Link en Zelda samen op pad te gaan, onder de grond van Hyrule.

Animal Crossing: New Horizons komt in 2020

De eerste Animal Crossing-game voor de Nintendo Switch verschijnt niet meer dit jaar, zoals eerder gepland. New Horizons komt in plaats daarvan op 20 maart 2020 uit. Dit keer speelt de game zich af op een tropisch eiland, dat wel alle seizoenen kent. Spelers moeten weer spullen verzamelen, buurtgenoten helpen en ondertussen hun schuld aflossen bij de gierige Tom Nook. Hij verzorgt in deze game de vliegtickets voor de speler.

Zelda: Link's Awakening verschijnt op 20 september

Nintendo kondigde de remake van The Legend of Zelda: Links Awakening eerder al aan. De klassiek Game Boy-game heeft een volledig nieuw 2,5D-uiterlijk, waarbij de wereld en alle vijanden er een beetje speelgoedachtig uitzien. De game kent ook een nieuwe modus: het maken van eigen levels die zijn opgebouwd uit losse kamers die zij kunnen verzamelen. De game komt op 20 september 2019 uit.

The Witcher 3 komt naar de Switch

De Nintendo Switch krijgt een steeds completer aanbod. Nadat eerder de klassieker Skyrim voor de Switch verscheen, is nu The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition aangekondigd. Ook een grafisch zware game met een enorme spelwereld, dus het moet nog blijken hoe het spel speelt. The Witcher 3 komt nog dit jaar uit op de Switch.

Nog veel meer

Nintendo toonde nog veel meer games en details in zijn Direct-uitzending. Zo werd er meer bekend over Luigi's Mansion 3, waarin spelers ook een slijmerige versie van Mario's bange broer kunnen besturen. Ook is het eerste DLC-pakket voor Smash Bros. Ultimate aangekondigd, waarin Banjo-Kazooie wordt toegevoegd. Ook de helden uit de Dragon Quest-reeks voegen zich bij Smash Bros.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van