Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nieuwe standaard

Ziggo geeft 4K-Mediabox Next eindelijk aan klanten

11 juni 2019 17:28 Aangepast: 03 juli 2019 23:48

Nieuwe klanten van de duurdere Ziggo-pakketten krijgen voortaan een 4K-mediabox. Ook bestaande klanten kunnen hun huidige HD-box omwisselen.

Na maanden van testen is Ziggo gestart met het op grote schaal uitleveren van de Mediabox Next, het kastje dat eerder bekend stond als de Horizon 4 Mediabox.

Naast dat het kastje 4K-beelden ondersteunt van apps als Videoland, Netflix en YouTube, is het ook zuiniger, stiller en veel sneller dan de vorige. Ook is de afstandsbediening uitgerust met een microfoon, waardoor de tv besturen via spraakopdrachten een mogelijkheid wordt.

De nieuwe box is kleiner dan zijn voorganger, maar heeft ook minder aansluitingen. Wel werkt de afstandsbediening ook met bluetooth, waardoor gebruikers de box nu in een afgesloten kastje kunnen verstoppen.

Niet voor alle klanten

De update naar de nieuwe mediabox is niet voor alle (nieuwe) klanten weggelegd. Het goedkoopste Start-abonnement heeft alleen digitale kabel-tv en wordt niet geleverd met Mediabox Next.

Bestaande klanten kunnen hun huidige box opsturen en omwisselen met de nieuwste. Wel komen hier eenmalige 'activatiekosten' van 20 euro bij kijken. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Ziggo. Digitale tv is er vooralsnog overigens niet in 4K-resolutie, maar volgens Ziggo zijn klanten met de nieuwe box voorbereid op de toekomst.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Commentaar: Ziggo snapt niets van deze streamingtijden

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore