Ga naar de inhoud
Alleen voor Android

Shazam herkent nu ook liedjes als je met koptelefoon luistert

Beeld © Bright

Met Pop-Up Shazam kan de muziekherkenningsapp nu ook liedjes identificeren die op dit moment worden afgespeeld, maar niet hardop te horen zijn.

Shazam is dé app geworden om snel en bijzonder nauwkeurig te laten weten welk liedje op dit moment uit de speakers komt. Maar daarvoor moest Shazam het liedje wel kunnen horen, aangezien het gebruik maakt van de microfoon in de smartphone. Wanneer je bijvoorbeeld naar de radio luistert via een koptelefoon of oortjes, hoorde Shazam tot voor kort niks en kon het dus ook geen liedjes herkennen.

Dat probleem heeft Shazam nu opgelost door ook direct naar het interne geluid van de telefoon te luisteren. Je hoeft dus niet meer de microfoon van je telefoon in een van de oren van de koptelefoon te duwen.

Pop-up Shazam

Tegelijkertijd heeft Shazam het mogelijk gemaakt om een pop-up-versie van de app te tonen. In de instellingen van Shazam is Pop-Up Shazam aan te zetten, waardoor het Shazam-icoontje boven alle andere apps verschijnt, net zoals de 'chathoofden' van Facebook Messenger. Dit icoontje blijft op de voorgrond staan, zolang de Shazam-app actief is.

Dit kan handig zijn als je wil weten welk liedje in een vlog op YouTube wordt gebruikt. Ga je namelijk uit de YouTube-app, dan stopt de video direct met spelen.

Niet voor iPhone

Beide nieuwe functionaliteiten zijn alleen voor Android-gebruikers beschikbaar en dus niet voor iPhone-bezitters. Dat is op het eerste gezicht vreemd, aangezien Apple in december 2017 de dienst kocht voor ongeveer 400 miljoen dollar.

Tegelijkertijd is het logisch, omdat Apple strengere eisen aan apps stelt. Zo mogen ze niet voor andere apps blijven zweven of de interne audio continu beluisteren.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's