Ga naar de inhoud
Circus futura

In dit circus zijn de dieren hologrammen

Circus Roncalli heeft als eerste ter wereld de circusdieren vervangen door hologrammen.

Circus Roncalli heeft de levende dieren de deur uit gedaan. Met dierenwelzijn in gedachten zie je in dit circus geen circusdieren maar hologrammen en het is fantastisch.

Het diervriendelijke circus heeft een vermakelijke show met clowns en acrobaten, precies zoals je bij een middagje circus verwacht. Maar sinds maart (en daarmee is het Duitse circus het eerste ter wereld) treden er hologrammen van olifanten, paarden en een gigantische vis op.

Het is een doorbraak voor de circuswereld: zonder dierenleed wel een spectaculaire circuswaardige show neerzetten. Vooralsnog vervangen de holografische dieren de olifanten, paarden en beren. Maar uiteindelijk zijn de mogelijkheden oneindig: waarom geen dinosaurus?

Superbowl en Prince

De oprichter en eigenaar van Circus Roncalli, Bernhard Paul, kreeg het idee voor het holografische circus toen hij de Super Bowl-show van Justin Timberlake met de overleden legende Prince zag. Hij was direct onder de indruk en zocht naar manieren om de techniek ook te introduceren in de circuswereld.

Bernhard Paul investeerde zo'n 500.000 euro in de techniek. Hij liet een crew van vijftien 3D-designers en software engineers twee jaar werken aan de show, die werkt met techniek van Optoma. In maart ging de show in première. Vooralsnog staan er enkel optredens in Duitsland op de agenda.