Weer iets handiger

Google test naast snelheidsmeter een taxi-controle in Maps

11 juni 2019 13:27
Beeld © Android Police

Twee handige nieuwe opties worden op dit moment getest in Google Maps. De app geeft aan hoe hard te rijdt en of een taxi zich aan de route houdt.

Nadat Google afgelopen maand flitsers toevoegde aan Google Maps, worden nu alweer twee nieuwe opties getest of zelfs al uitgerold.

Taxi-controle

Zo krijgen verschillende gebruikers een Stay Safe-knop te zien bij het tonen van de route. Deze is bedoeld voor gebruikers die willen controleren of ze niet worden besodemieterd door taxi-chauffeurs die zelf een omleiding verzinnen.

Bij het aanzetten van de routebeschrijving wordt niet alleen de route getoond, maar ook een melding gegeven als de chauffeur meer dan 500 meter afwijkt van de route. Zo hoeven gebruikers niet steeds op hun telefoon te kijken om te controleren of het goed gaat.

De optie wordt volgens XDA developers op dit moment alleen weergegeven in India.

Snelheidsmeter

Eind vorige week meldde Android Police dat Google nu eindelijk aan het testen is met het tonen van de toegestane snelheid en de huidige snelheid in de app. Apps zoals Flitsmeister en Wave (ook onderdeel van Google) hebben dit al veel langer.

Dit is vooral handig in combinatie met de flitsservice die Google heeft toegevoegd, aangezien de GPS-snelheid vaak als nauwkeuriger wordt gezien dan de ingebouwde snelheidsmeter van de auto.

De optie is nog niet volledig uitgerold, maar volgens Android Police wel al gesignaleerd op Android-telefoon in onder andere Nederland, België en de Verenigde Staten. Gelukkige Google Maps-gebruikers kunnen het aanzetten in de Navigation Settings. Deze worden getoond als een route gestart is, onder het pijltje naar boven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore