Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nieuwe games

Ubisoft op E3: Watch Dogs Legion, Uplay+ en Zelda-achtige game

11 juni 2019 12:12 Aangepast: 11 juni 2019 12:13

Ubisoft weet iedere E3 te verrassen. Ook nu toonde men veel gloednieuwe games, een nieuwe abo-dienst voor pc-games én het Zelda-achtige Gods & Monsters

Watch Dogs Legion

Van tevoren was er al wat info gelekt rondom het derde deel in de Watch Dogs serie, maar toch wist Ubisoft te verrassen én te imponeren met Watch Dogs Legion. Decor is het Londen van de nabije toekomst; geregeerd door drones, beveiligheidscamera's en corrupte, particuliere militaire bedrijven. Als speler sluit je je aan bij DedSec, het hackerscollectief dat zich hier met hand en tand (en laptops) tegen verzet.

Dankzij de gameplay-innovatie, Play as Anyone, heb je als speler de volledige vrijheid om als iedereen in de game te spelen. Elke Londenaar is volledig gesimuleerd, met een eigen leven en een eigen achtergrondverhaal. Hierdoor kun je iedereen voor je team rekruteren; ex-spionnen, straatschoffies, IT-ers, criminelen, bezorgde bejaarden (!) en iedereen er tussenin. Watch Dogs Legion verschijnt op 6 maart 2020 voor PlayStation 4, Xbox One, pc en Stadia.

Ghost Recon Breakingpoint 

Ruim voor de E3 had Ubisoft de onofficiële opvolger van Ghost Recon Wildlands al uit de doeken gedaan. Dat weerhield het bedrijf er niet van Hollywood-ster Jon Bernthal (The Walking Dead, The Punisher) op het podium te roepen om de game nogmaals in het zonnetje te zetten.

Niet zo vreemd; Bernthal speelt Lt. Colonel Cole D. Walker; leider van de Wolves, een levensgevaarlijke groep ex-militairen die de macht over het eiland Auroa hebben genomen. Spelers nemen het op tegen deze afvallige Ghost-eenheid. Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint verschijnt 4 oktober 2019 op Xbox One, PlayStation 4, pc en Google's Stadia. Een beta loopt van 5 tot en met 8 september. 

Tom Clancy’s Rainbow Six Quarantine

Begin 2020 verschijnt een nieuwe Rainbow Six-game voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Tom Clancy’s Rainbow Six Quarantine speelt zich af in de nabije toekomst van het Rainbow Six-universum, waarin Rainbow Operators het opnemen tegen een dodelijk, nieuw ras van gemuteerde buitenaardse parasieten die mensen en hun omgeving infecteren. Klinkt als een theelepeltje Resident Evil. De titel is een co-op game voor drie spelers. 

Mythic Quest: Raven's Banquet voor Apple TV + 

Er komt een mockumentary over gamedevelopment onder de naam Mythic Quest: Raven's Banquet van de makers van de langlopende sitcom It’s Always Sunny in Philadelphia. Die laatste is behoorlijk zwartgallig en politiek incorrect dus dat belooft wat. De serie wordt in samenwerking met Ubisoft gemaakt en wordt exclusief getoond op de streamingdienst Apple TV +. 

Abonnementservice Uplay+  

Weer een nieuw game-abonnement, maar voor pc-gamers wel een erg aantrekkelijke. Uplay+ is vanaf 3 september 2019 beschikbaar voor Windows PC. Voor 14,99 euro per maand geeft Uplay+ de speler toegang tot  meer dan 100 pc-games van Ubisoft. De dienst bevat klassiekers zoals Tom Clancy’s Splinter Cell en de eerste Beyond Good & Evil, maar ook gloednieuwe games zoals Ghost Recon Breakpoint en Watch Dogs Legion zijn meteen speelbaar.

Ook krijgen Uplay+-gebruiker toegang tot alle DLC en uitbreidingen, en geeft automatisch toegang tot early access en bètaprogramma’s, waaronder de Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint bèta, die start op 5 september. Voor pc-gamers die regelmatig Ubsioft titels spelen is deze dienst dus erg interessant. In 2020 komt de dienst ook naar Google Stadia.

Uitsmijter: Gods & Monsters

Het is inmiddels een traditie: Ubisoft sluit altijd haar E3 briefing af met een gloednieuwe game en dat was deze keer Gods & Monsters. De action-adventure met RPG elementen wordt gemaakt door Ubisoft Quebec, het team achter Assassin's Creed Odyssey en is vanaf 25 februari 2020 verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, pc en - daar is ie weer -  Stadia. Daarnaast zal de game ook beschikbaar komen op Uplay+.

Gods & Monsters speelt zich af in een kleurrijke, avontuurlijke open wereld en kent een artistieke schilderstijl die direct doet denken aan Zelda: Breath of the Wild. Als held Fenyx neem je het op tegen bekende en minder mythologische wezens in de Griekse oudheid. 

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Gamebeurs E3 2019: de tofste trailers van de eerste dag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore