'Online zuivering'

Facebook verwijdert complotsite Natural News definitief

10 juni 2019 14:20 Aangepast: 10 juni 2019 14:29
Mike Adams, oprichter Natural News Beeld © Natural News

De rechtse complottheoriewebsite Natural News had drie miljoen volgers op Facebook. Nu is de pagina verwijderd.

Nadat eerst het extreem-rechtse Infowars van het platform werd gegooid, is nu ook de complottheoriewebsite Natural News niet meer welkom op het platform. Volgens de eigenaar Mike Adams zet Facebook de 'online etnische zuivering' voort en is de site 'definitief verwijderd' van het platform, zo schrijf the Daily Beast.

Natural News staat bekend om het verspreiden van nepnieuws en complottheorieën. Daarnaast heeft de site ook meerdere malen opgeroepen om verschillende 'linkse' mensen te arresteren. Eerder was de site al de toegang ontzegd tot Twitter en YouTube.

'Kwaadwillig aangevallen'

Volgens Adams is er op de officiële online platformen geen ruimte meer voor een tegengeluid. "Iedereen die vragen stelt over de veiligheid van giftige vaccinaties, 5G-zendmasten, geo-engeneering, chemotherapie of glyfosaat onkruidverdelger wordt nu kwaadwillig aangevallen, besmeurd en van het platform gegooid."

Facebook is al langer bezig met strenger toezien op de content die verspreid wordt. Zo is het niet meer mogelijk om te adverteren op vaccinatietwijfelaars en verwijderde het 2,2 miljard nepaccounts. Tegen nepadvertenties waarin John de Mol zou aanraden om bitcoins te kopen, doet het bedrijf volgens De Mol vooralsnog niet genoeg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van