Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
NS Lab

NS lanceert experimentele app met meer reisbegeleiding

06 juni 2019 21:03 Aangepast: 06 juni 2019 21:09

NS heeft een app uitbracht waarin het nieuwe functies onder reizigers gaat testen, zoals een uitgebreide reisbegeleiding.

De app NS Lab is er voor iOS en Android, en is volgens NS een 'digitale proeftuin', om nieuwe ideeën voor naast de bekende NS Reisplanner-app te testen. In de huidige vorm biedt NS Lab bijvoorbeeld een veel uitgebreidere reisbegeleiding dan de Reisplanner-app.

Gebruikers kunnen hun reis vanuit de NS Reisplanner-app importeren in NS Lab. Vanaf het moment van inchecken op het station begeleid de app de reiziger stap voor stap. Vertragingen en perronwissels worden gemeld, en bij een overstap op een groot station wordt de looproute naar het andere perron getoond.

Inspelen op de agenda en meer toekomstmuziek

"Wij verwachten dat de app je op termijn bijvoorbeeld precies kan vertellen waar er nog plek is in de trein", zegt Theo Su van het NS-ontwikkelteam. "Maar je zou ‘m in de toekomst bijvoorbeeld ook aan je agenda kunnen koppelen, zodat de app je bij drukte kan adviseren een trein later te pakken, als je daarvoor voldoende tijd hebt. Misschien kunnen we je dan zelfs wel een kop koffie aanbieden”, droomt hij.

In de app zit ook entertainment voor onderweg: een speciale podcast, een mindfulness-app om tijdens het treinreizen tot rust te komen, en een spelletje Snake. NS gaat de komende tijd nieuwe functies aan de app toevoegen, of die juist verwijderen als ze niet bevallen. "In deze app kunnen onze ontwikkelaars naar hartenlust experimenteren, zodat we sneller tot resultaten komen waar onze reizigers wat aan hebben", zegt Tjalling Smit, in de NS-Raad van Bestuur verantwoordelijk voor innovatie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trein van de toekomst: hangtafels en tribunes

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore