Google Stadia

Gamedienst Google Stadia gaat 10 euro per maand kosten

06 juni 2019 18:44 Aangepast: 06 juni 2019 20:33

Google's gamestreamingdienst Stadia is vanaf november beschikbaar, met games als Destiny 2, Assassin’s Creed Odyssey en DOOM. De prijs wordt 10 euro per maand.

Google heeft donderdag meer bekendgemaakt over zijn gamedienst Stadia, die in maart werd aangekondigd. Stadia is een spelcomputer zonder spelcomputer: alle games worden vanaf de servers van Google gestreamd. Spelers betalen 10 euro per maand, en kunnen games dan op hun tv, tablet, Pixel-telefoon en computer spelen, zonder die te hoeven installeren.

Bij het Stadia Pro-abonnement van 10 euro per maand zit Destiny 2 met alle uitbreidingen inbegrepen. Later wordt het aanbod gratis inbegrepen games uitgebreid. Nieuwere games moeten spelers los digitaal aanschaffen. Het Stadia Pro-abonnement garandeert de beste beeldkwaliteit, met games in 4K-resolutie, HDR en met 60 beeldjes per seconde.

In 2020 komt een gratis Stadia-abonnement beschikbaar, met een beeldkwaliteit tot 1080p. Bij dat abonnement zitten geen games inbegrepen, alle games moeten worden gekocht. Als Stadia in november beschikbaar komt, is er een aanbod van in totaal 31 games, de volledige lijst staat op de site van Stadia.

Eerst alleen op Pixel-telefoons

In eerste instantie hebben spelers een Chromecast Ultra nodig om Stadia via hun tv te spelen. Daarnaast kan er gespeeld worden via een pc, een tablet met Chrome en met Pixel-telefoons. Andere Android-toestellen en iPhones worden later pas ondersteund.

Wie in 2019 al wil spelen, moet een speciaal startpakket voor Stadia aanschaffen, met daarin de Stadia-controller, een Chromecast Ultra, Destiny 2 en drie maanden Stadia-abonnement, plus drie maanden voor een vriend. Dat pakket kost 129 euro, en is vanaf donderdag te bestellen. Wie zo'n startpakket niet wil kopen, moet wachten tot 2020 om Stadia te gebruiken.

Spelers hebben een internetverbinding van minstens 10 Mbps download en 1 Mpbs upload nodig, al is volgens Google 35 Mbps download nodig om comfortabel in 4K-resolutie te spelen.

Spelers kunnen allerlei controllers gebruiken om games op Stadia te besturen, maar de Stadia-controller van Google belooft de beste prestaties. Die controller wordt rechtstreeks met de router van de speler verbonden, voor zo min mogelijk vertraging tussen de bediening en de game op de servers van Google.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van