Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bij storm en aardbeving

Google verbetert waarschuwingen in noodsituaties

06 juni 2019 17:33

Google heeft zijn SOS-waarschuwingen geüpdate met betere visualisaties van orkanen, overstromingen en aardbevingen. Ook navigeert Google Maps je voortaan om gevaarlijke gebieden heen.

Google introduceerde twee jaar geleden zijn SOS Alerts. Met waarschuwingen krijg je snel relevante informatie tijdens noodsituaties, zoals een samenvatting van de gebeurtenis, nieuwsverhalen, noodnummers, tips en updates van overheidsinstanties.

De nieuwste versie van SOS Alerts, die Google de komende weken uitrolt, geeft gedetailleerdere visuele informatie over aardbevingen, overstromingen en orkanen met onder andere een visuele overlay op de kaart van het rampgebied.

Google zal het pad van een orkaan of een tornado voorspellen en Google Maps zal een notificatiekaart tonen als je je in het gebied van een storm bevindt. In het geval van een overstroming krijg je overlay van het overstromingsgebied op de kaart te zien met informatie over de ernst van de situatie per locatie. En bij een aardbeving toont een notificatie het epicentrum, de kracht en de gebieden die getroffen zijn door de aardbeving.

Later deze zomer krijg je via Google Maps ook waarschuwingen. Als jouw route door het rampgebied gaat, zal Google proberen om je om het gebied heen te navigeren. 

Via de waarschuwingen, crisiskaarten genoemd, kan je meteen je live locatie delen met familie en vrienden met een minimale tijd van 15 minuten. Je kunt ook een verkeerslaag aanzetten om alle wegblokkeringen te zien en nieuwe problemen die je onderweg tegenkomt te melden.  

Orkaanvoorspellingen en aardbevingskaarten zullen de komende weken uitgerold worden op Android, iOS, de desktop, en het mobiele web. De overstromingskaarten zullen vooralsnog alleen in relevante gebieden in India beschikbaar zijn.

Kijk ook: handige Android-tips

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore