Tech

Zo worden onzichtbare selfiecamera's mogelijk

06 juni 2019 12:33 Aangepast: 06 juni 2019 18:42

Xiaomi heeft uitgelegd hoe het een selfiecamera achter het scherm van zijn telefoon gaat verstoppen: door het scherm deels transparant te maken.

De Chinese telefoonmaker Xiaomi toonde eerder deze week een telefoon waarbij de selfiecamera onder het scherm zit. Zo is geen scherminkeping, gat of pop-up-camera meer nodig voor een volledig randloos scherm. Hoe die techniek werkt, legt Xiaomi-topman Wang Xiang uit op Twitter.

Xiaomi heeft zelf een speciaal scherm ontwikkeld. Op de plek boven de camera zit een stuk scherm dat extra lichtdoorlatend is. Als de camera uit staat, werkt dat deel van het scherm hetzelfde als de rest. Maar als de camera aan staat, wordt er rond dat plekje niets op het scherm getoond zodat het licht van buitenaf op de camera kan schijnen.

Grotere sensor

De sensor van de selfiecamera achter het scherm is volgens Xiaomi ook groter dan normaal. Zo kan de sensor voldoende licht opvangen, ook al zit er een beeldscherm voor. Volgens Xiaomi kan het op die manier een 20-megapixel selfiecamera onder het scherm verstoppen.

De methode is vergelijkbaar met de manier waarop veel vingerafdrukscanners onder het scherm werken. Recente telefoons met zo'n scanner hebben ook een deels transparant cirkeltje op het scherm. Onder normale omstandigheden oogt dat identiek aan de rest van het scherm. Als gebruikers hun vinger scannen, licht het cirkeltje extra op om de vingerafdruk van de gebruiker te kunnen zien.

Kunnen telefooncamera's nog gekker?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Deze OPPO-telefoon zoomt als een malle

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`