Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Smart Home

IKEA komt met robotmeubels die kamers transformeren

06 juni 2019 13:33 Aangepast: 06 juni 2019 15:05

IKEA heeft het robotmeubelsysteem Rognan gepresenteerd. Met een druk op de knop kan Rognan een slaapkamer omtoveren tot een woonkamer en vice versa. 

IKEA ontwikkelde Rognan samen met Ori, een Amerikaanse startup gespecialiseerd in robotmeubels. Het systeem is ontwikkeld om de ruimte van klein studioappartement te optimaliseren. 

Het robotmeubel bevat een dubbel bed, een werkbureau, verscheidene kasten waaronder een klerenkast, boekenplanken en een sofa. Het robotsysteem kan het meubel verplaatsen, zodat er een on-demand slaapkamer ontstaat of juist een kleding-inloopkast of een huiskamer met een sofa. De bewoner bedient het robotmeubel met een touchscreen.

Middenin de kamer

Wonen er meerdere personen in huis, dan kan het robotmeubel in het midden van de kamer gaan staan, zodat er zowel een slaapkamer als een huiskamer ontstaat. Bewoners hebben dan ieder wat privacy.   

Hoeveel het IKEA Rognan-robotmeubel gaat kosten, is nog niet bekend. Rognan is speciaal ontwikkeld voor extreem kleine woningen, zoals je die vaak in Hongkong en Japan tegenkomt. Het robotmeubel zal ergens in 2020 in deze twee landen verkrijgbaar zijn.

Ori verkoopt overigens in Amerika zelf al ruim twee jaar robotmeubelen onder het motto 'woon groot in een kleine ruimte'.

Miniatuurvoorbeeld
Bright Update

Luister de Bright Podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore