Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Inclusief werknemers

'Apple neemt maker zelfrijdende busjes over'

06 juni 2019 09:45
Beeld © macjshiggins

Apple zou bezig zijn om de startup Drive.ai over te nemen. Het bedrijf ontwikkelt zelfrijdende busjes.

Drive.ai is een bekende speler in de wereld van zelfrijdende auto's, maar heeft het financieel moeilijk. Apple zou een zogenoemde acqui-hire willen doen: een overname waarbij ook het ervaren personeel van Drive.ai bij Apple wordt gevoegd, meldt The Information.

Het is nog niet duidelijk hoeveel geld er met de overname gemoeid zal zijn. Zowel Apple als Drive.ai hebben nog niet op de geruchten gereageerd.

Drive.ai werd in 2015 opgericht, en heeft sindsdien zo'n 77 miljoen dollar aan investeringen opgehaald. Het bedrijf is gevestigd in Mountain View, op steenworp afstand van het Apple-hoofdkantoor. Sinds 2018 test Drive.ai zijn zelfrijdende busjes in Texas op de openbare weg.

Apple blijft geheimzinnig

Apple werkt al jaren aan zelfrijdende auto's, maar doet daar geheimzinniger over dan zijn concurrenten. Volgens recente geruchten zou het zelfrijdende voertuig van Apple een elektrisch busje worden. In januari haalde Apple nog 200 mensen van zijn project voor zelfrijzende auto's.

In april bleek echter dat Apple gesprekken voerde met verschillende makers van zogenoemde lidar-systemen, de 'ogen' van een zelfrijdende auto, op zoek een revolutionair sensorsysteem.

Waymo

Veel Amerikaanse bedrijven werken aan zelfrijdende auto's. Google-zusterbedrijf Waymo lijkt het verst gevorderd, en mag als enige auto's met passagiers en zonder menselijke chauffeur testen op de openbare weg. Ook Apple test al op de openbare weg, maar zou volgens recente berichten het vaakst een ingreep van de testchauffeur nodig hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Zelfrijdende auto's versnellen verkeer met 35 procent'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ford: eind dit jaar 100 zelfrijdende auto's op de weg

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore