Ga naar de inhoud
Van onze partner OPPO

Deze OPPO-telefoon zoomt als een malle

De nieuwe OPPO Reno 10x Zoom heeft een camera waarmee 10 keer kan worden ingezoomd, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Verder ontbreekt de notch.

Dit jaar zijn er twee trends in de smartphonewereld: een zichzelf verstoppende selfiecamera en smartphones waarmee je gigantisch in kan zoomen. En de OPPO Reno 10x Zoom heeft ze allebei.

De telefoon heeft een 6,6 inch panoramisch AMOLED-scherm dat volledig notchless is. Hiermee wordt bedoeld dat er geen enkele camera-uitsparing op het scherm is, terwijl de telefoon toch hele dunne schermranden heeft. Het heeft namelijk een screen-to-body ratio van 93,1 procent.

Maar waar is die selfiecamera dan gebleven? Deze komt alleen tevoorschijn wanneer hij nodig is. Dan schuift hij vanuit de bovenkant uit het scherm in een hoek van 11 graden, waardoor deze Pivot Rising Camera de vorm van een haaienvin krijgt. In de 'vin' zitten ook een voor- en achterflitser verstopt en een extra speaker. Zo kan je dus nog steeds de beste selfies nemen, maar profiteer je wel van een groot scherm zonder hinderlijke uitsparingen.

Zoomen

De camera's aan de achterkant van de Reno zijn ook bijzonder: door gebruik te maken van een periscooplens, waarbij een spiegeltje ervoor zorgt dat de cameralenzen een kwartslag gedraaid zijn en zo meer ruimte hebben, kan de camera tot 10 keer inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Dankzij ondersteuning van de 48 megapixel hoofdcamera gaat het zoomen zelfs nog verder. Met digitale zoom haalt de telefoon zelfs 60 keer inzoomen.

Verder zit er ook een groothoeklens op de telefoon voor extra wijde foto's en zijn de camera's zonder bumper in de body verwerkt. Ze worden beschermd tegen krassen door de O-dot, een ceramische uitstulping die ervoor zorgt dat de camera's geen direct contact hebben met de ondergrond. Filmen kan in 4K en met een dubbele optische beeldstabilisatie maakt het niet uit als je hand een beetje trilt.

Vanaf 7 juni te koop

De OPPO Reno 10x Zoom heeft een adviesprijs van 799 euro en is vanaf 7 juni 2019 te koop bij T-Mobile, MediaMarkt, Belsimpel, Coolblue en Mobiel.nl.

Deze video is mede mogelijk gemaakt door de OPPO Reno 10x Zoom.