Tech

Bird komt met elektrische tweezitsbrommer

04 juni 2019 20:16 Aangepast: 05 juni 2019 11:39

Bird, bekend van zijn gedeelde elektrische stepjes, brengt in de zomer een elektrische brommer uit waar twee mensen op passen.

De Bird Cruiser doet met zijn lange zadel en trappers denken aan een ouderwets Tomos-brommertje. En ook de Cruiser kan zowel trappend worden gebruikt, als met de voeten comfortabel omhoog. De Cruiser biedt plaats aan twee mensen, en heeft met zijn 52V-accu een maximaal bereik van 80 kilometer.

De topsnelheid van de Cruiser is nog niet bekend, en het is ook nog niet duidelijk wat Bird-gebruikers straks gaan betalen voor een ritje op de elektrische brommer. Vermoedelijk wordt de topsnelheid aangepast aan de plaatselijke wet. In Nederland zou dat neerkomen op 35 kilometer per uur, de maximumsnelheid voor snorfietsen zonder helm.

Bird biedt zijn elektrische deelstepjes in Nederland nog niet aan. Het bedrijf begon met stepjes van andere merken, zoals Xiaomi en Segway, maar presenteerde in mei zijn eerste eigen elektrische step. Die step gaat ook los verkocht worden, voor 1299 dollar. Het is niet bekend of de Bird Cruiser straks ook door consumenten gekocht kan worden.

Bekijk ook: Deze elektrische step gaat keihard

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`