Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Chirurgische ingrepen

Steeds meer ongelukken met seksspeeltjes: eisen onder de loep

04 juni 2019 17:42 Aangepast: 05 juni 2019 09:04
Archieffoto. Beeld © iStock

Het aanscherpen van de regels rondom seksspeeltjes: daar gaat de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (IOS) het binnenkort over hebben. Diverse onderzoeken duiden namelijk op een toename van het aantal ongelukken met erotische attributen waar chirurgie aan te pas moet komen.

In augustus stemmen de leden van de IOS over een Zweeds voorstel voor de oprichting van een projectgroep. Als er genoeg animo is, gaan experts ontwerp- en veiligheidseisen opstellen voor speeltjes die zijn bestemd 'voor direct contact met de genitaliën, de anus of beide', zo meldt de Nederlandse organisatie NEN. Momenteel ontbreken die standaarden, met alle gevolgen van dien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Techbeurs trekt innovatieprijs voor seksspeeltje in

Materialen en vormen

De nieuwe regels moeten de kans op verwondingen verkleinen. Leden van de werkgroep gaan zich bijvoorbeeld buigen over de vraag welke materialen en vormen geschikt zijn en welke informatie de consument moet krijgen over de seksspeeltjes.

Verder is het de bedoeling om medici een leidraad te geven over het verwijderen van seksspeeltjes die in het lichaam vast komen te zitten.

NEN wil over het plan in gesprek gaan met fabrikanten van seksspeeltjes en andere bedrijven uit de sector.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore