Apple Arcade

Apple TV gaat controllers PlayStation en Xbox ondersteunen

03 juni 2019 19:44 Aangepast: 05 juni 2019 13:58

De games op Apple TV zijn dit najaar ook te spelen met behulp van de controllers van de Sony PlayStation en de Xbox One.

Op de ontwikkelaarsconferentie WWDC heeft Apple maandag aangekondigd dat de spellen van zijn nieuwe game-abonnement Apple Arcade te spelen zullen zijn met de PlayStation Dual Shock en de controller van de Xbox One. De ondersteuning van beide controllers van de populaire spelcomputers wordt dit najaar toegevoegd via een software-update van tvOS, het besturingssysteem van Apple TV. 

Van spelen op iPhone naar tv

Apple gaat de game-dienst Apple Arcade in de herfst lanceren. De prijs is nog niet bekend. Spelers krijgen toegang tot honderd nieuwe en exclusieve games.

De games van Apple Arcade zijn te spelen op iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Apple belooft dat spelers straks naadloos kunnen springen van spelen op hun telefoon naar spelen op hun tv.

Google Stadia

Ook de aanstaande gamedienst Google Stadia belooft naadloos gamen op allerlei apparaten, maar bij de Google-dienst zijn spelers erg afhankelijk van een stabiele internetverbinding. Bij Apple Arcade staan de games op het apparaat opgeslagen. 

Apple legt de nadruk op de privacy van gebruikers. Als andere voordelen noemt het: onbeperkt spelen, geen advertenties of in-app-aankopen, games zijn offline overal speelbaar en het hele gezin heeft toegang tot één abonnement.

Updates vanaf WWDC

Apple houdt vanavond een lange presentatie tijdens het jaarlijkse WWDC-congres. Bright is daar bij aanwezig. Volg de updates via Twitter, Instagram en Facebook

Abonneer je ook op het Bright YouTube-kanaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore