Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
'Beter dan Ford F150'

Pick-uptruck Tesla kost minder dan 50.000 dollar

03 juni 2019 14:48 Aangepast: 03 juni 2019 21:47
Beeld © Emre Husmen

De pick-uptruck die Tesla ontwikkelt, wordt goedkoper dan 50.000 dollar, zegt Tesla-baas Elon Musk.

Tesla zei in 2017 al te werken aan een eigen pick-uptruck. Het ontwerp is net als veel details nog onbekend, maar de prijs moet in ieder geval onder de 50.000 dollar blijven, zegt Tesla-CEO Elon Musk in de podcast Ride the Lightning.

"We willen niet dat hij heel duur wordt", aldus Musk over de pick-up. "Ik denk dat hij moet starten op minder dan 50.000 dollar, het moet een startprijs van maximaal 49.000 dollar zijn. Idealiter minder. Hij mag niet onbetaalbaar zijn."

Sci-fi-ontwerp

Musk ging ook in op het ontwerp van de truck. "Het moet ontzettend functioneel zijn en er fantastisch uitzien, maar niet als een normale truck. Hij gaat er behoorlijk sci-fi uitzien."

Qua kracht moet de Tesla pick-up huidige brandstof-trucks evenaren. "Het doel is om een betere truck te zijn dan een Ford F-150 en een betere sportwagen dan de standaard Porsche 911. Dat is het doel", aldus Musk. De Ford F-150 geldt als het meestverkochte auto ter wereld.

Ford zei begin dit jaar dat het zelf ook een een elektrische pick-uptruck werkt, nadat er eerder al een hybride F-150 was aangekondigd. Daarnaast heeft Ford geïnvesteerd in het bedrijf Rivian, dat ook aan een elektrische pick-up werkt, met een bereik van 800 kilometer.

Tesla Model X op reis: 'Autopilot nog geen aanrader'

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore