Smart home

'Philips Hue krijgt slimme stekker en imitatie-gloeilamp'

03 juni 2019 13:52 Aangepast: 03 juni 2019 21:01
Beeld © iculture

Philips Hue wordt dit najaar uitgebreid met onder meer een slimme stekker en imitatie-gloeilampen.

Verschillende makers van smarthome-gadgets hebben al een slimme stekkerdoos, waarmee apparaten of lampen op afstand aan en uit zijn te zetten. Philips Hue had zo'n stekker nog niet, maar dat verandert dit najaar met de Hue Smart Plug, meldt iCulture.

De Smart Plug is waarschijnlijk te bedienen via alle manieren waarop Hue-lampen nu al te bedienen zijn, onder meer via de slimme assistenten Google Assistent en Siri. Ook zouden allerlei schema's en timers zijn in te stellen. De slimme Hue-stekker zou later dit jaar verschijnen voor een verwachte prijs van 29,95 euro.

Gloeidraad

Daarnaast wordt het Hue-assortiment uitgebreid met slimme lampen die eruit zien als ouderwetse gloeilampen met een gedraaide gloeidraad. De lampen heten Hue Filament en komen beschikbaar met drie formaten: klein bolvormig, groot bolvormig en langwerpig, allemaal met de standaard grote E27-fitting.

De lampen zouden vanaf de tweede week van september te koop zijn, voor prijzen van 19,95 tot 29,95 euro. De lampen zouden opvallend genoeg ook zonder de Philips Hue Bridge werken, en via bluetooth bediend kunnen worden.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Handig: Philips Hue-lampen voortaan te groeperen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore