Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geen notch of gat

Deze smartphones krijgen een camera onder het scherm

03 juni 2019 10:41 Aangepast: 03 juni 2019 12:22

De Chinese telefoonmakers Oppo en Xiaomi hebben laten zien dat ze werken aan smartphones met een camera die onder het scherm is gebouwd.

Om steeds dunnere schermranden te realiseren, zitten de camera's in smartphones de afgelopen tijd in een scherminkeping, een gaatje of zelfs in een pop-up-schuifje. In beide gevallen een compromis, maar de Chinese telefoonmakers Oppo en Xiaomi hebben beide de oplossing gevonden: een camera die onder het scherm zit.

Oppo toont op Twitter een filmpje van een telefoon waarbij het scherm helemaal tot de bovenrand van het toestel loopt. Er is geen camera zichtbaar, maar als de bovenkant van het scherm wordt aangeraakt, is te zien dat er wel degelijk een camera zit.

Kwaliteitsverlies nog moeilijk tegen te gaan

Xiaomi heeft eenzelfde filmpje, toont Ben Geskin. Het bedrijf laat een van zijn huidige Mi 9-telefoon zien met scherminkeping naast een exemplaar zonder. Op die nieuwe telefoon wordt vervolgens de camera-app geopend en is camerabeeld te zien ondanks een onzichtbare selfie-camera.

Het is nog niet bekend wanneer beide merken van plan zijn telefoons met onzichtbare selfiecamera op de markt gaan brengen. "In dit stadium is het moeilijk voor camera's onder het scherm om dezelfde resultaten te krijgen als normale camera's, er is geheid verlies in optische kwaliteit", zegt een Oppo-topman op het Chinese sociale netwerk Weibo. "Maar geen enkele technologische sprong is direct perfect."

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore