Tech

Op tijd remmen: Google Maps toont maximumsnelheid en flitsers

30 mei 2019 10:25 Aangepast: 30 mei 2019 10:44
Beeld © Getty

Navigatie-app Google Maps laat vanaf nu ook de toegestane maximumsnelheid zien in de app. Dat is een functionaliteit die eerder al in navigatie-app Waze zat, ook eigendom van Google. Daarnaast wordt er gewaarschuwd voor zowel vaste als mobiele snelheidscontroles.

Zowel iOS- als Android-gebruikers van Google Maps krijgen vanaf nu te zien hoe hard ze mogen rijden en waar flitsers staan. Het weergeven van de maximumsnelheid en de snelheidscontroles wordt geleidelijk mogelijk gemaakt gebruikers van de app in veertig landen.

Dat bevestigt Google aan Techcrunch, nadat Reddit-gebruikers de nieuwe functionaliteit sinds een week of twee opmerkten.

Tips van gebruikers

De informatie haalt Google van officiële bronnen. Dat wordt aangevuld met tips van gebruikers. Maar het melden van flitsers via de app, kan alleen met een Android-toestel.

De andere navigatie-app uit de stal van Google, Waze, heeft meer functionaliteiten en waarschuwt ook voor ongelukken en andere gevaren op de weg. Die app werd in 2013 door Google gekocht.

De mogelijkheden in Google Maps bleven tot nu toe beperkt tot meer basisfunctionaliteiten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore