Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
'Alexa, delete everything'

Amazon laat Alexa-gebruikers data wissen met spraakopdracht

29 mei 2019 16:55

Gebruikers van Amazons slimme assistent Alexa kunnen hun spraakdata binnenkort met enkel een spraakopdracht wissen.

Slimme assistenten proberen veel eenvoudiger te maken, maar het wissen van de opgenomen spraakopdrachten hoorde daar bij Amazon nog niet bij. De speaker houdt standaard een logboek bij van dingen die een gebruiker zegt, maar verwijderen kon alleen in de app.

Binnenkort kunnen Alexa-gebruikers zeggen: "Alexa, delete everything I said today", en dan verdwijnen alle opnames van die dag, meldt Engadget. Met de opdracht "Alexa, delete what I just said" wordt alleen de laatste spraakopdracht verwijderd.

De verwijderopties blijven vooralsnog beperkt tot alleen de huidige dag, maar Amazon luistert naar feedback van gebruikers voor meer eventuele opties. Als gebruikers de opdracht geven hun geschiedenis te wissen, wordt ook die opdracht zelf verwijderd.

Nieuwe speaker met scherm

Amazon kondigde woensdag ook zijn goedkoopste speaker met scherm tot nu toe aan. De Echo Show 5 is met een scherm van 5,5 inch ook de kleinste versie van de speaker. Het apparaatje heeft ook een camera in de rand zitten. De Echo Show 5 kost 90 dollar, voor nog eens 20 dollar kopen consumenten een magnetische standaard waardoor het apparaatje kantelbaar wordt.

De Echo Show 5 is vooralsnog niet in Nederland te bestellen. De Echo-speakers zijn dat wel ondanks het ontbreken van een Nederlandse versie van assistent Alexa.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore