Extra scharnier

Intel werkt aan opvallende laptop met twee schermen

29 mei 2019 14:21

Intel werkt aan een ontwerp voor laptops met twee schermen, die dankzij een tweede scharnier allebei rechtop kunnen staan.

Intel heeft de conceptversie van zijn laptop 'Honeycomb Glacier' laten zien tijdens de computerbeurs Computex in Taiwan. Het prototype van Intel lijkt op de laptop met twee schermen die Asus deze week presenteerde, maar dan met een dubbel scharnier. Daardoor kan het model van Intel ook het scherm dat boven het toetsenbord zit verticaal omhoog zetten, zodat beide schermen van de laptop onder elkaar komen te staan.

Intel ziet grote mogelijkheden met het ontwerp, vooral voor gamers. Die kunnen op het tweede scherm bijvoorbeeld kaarten weergeven, of chatvensters. Om snel tussen die functies te wisselen, is het prototype voorzien van een oogtracker van het bedrijf Tobii. Die speciale camera ziet naar welk onderdeel van welk scherm gebruikers kijken, en maakt dat onderdeel actief.

Beter gekoeld

Ook denkt Intel dat krachtige game-laptops beter gekoeld kunnen worden door het opvallende ontwerp. Omdat het tweede scherm omhoog wordt gekanteld, is er veel meer ruimte voor ventilatie.

Intel zegt tegen The Verge dat er interesse van laptopmakers is in dit opvallende ontwerp. Hoewel Intel zelf geen laptops maakt, zou de Honeycomb Glacier daarom mogelijk toch op de markt kunnen komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze nieuwe Asus-laptop heeft twee 4K-schermen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore