Ga naar de inhoud
Na scheiding

MacKenzie Bezos geeft Amazon-miljarden aan goede doelen

MacKenzie en Jeff Bezos in 2013 op een jaarlijks zakenevenement in Idaho. Beeld © Getty Images

MacKenzie Bezos is van plan na haar scheiding van Amazon-oprichter Jeff Bezos een flink deel van haar vermogen weg te geven aan goede doelen.

Na de scheiding die vermoedelijk binnen een maand wordt afgerond, wordt MacKenzie Bezos een van de rijkste mensen ter wereld. Haar vermogen bedraagt om en nabij de 37 miljard dollar. Haar ex Jeff Bezos is met een geschat vermogen van 114 miljard dollar de rijkste mens op aarde.

Dinsdag maakte MacKenzie Bezos bekend dat ze zich aansluit bij The Giving Pledge, een initiatief van Bill en Melinda Gates en meesterbelegger Warren Buffett. De inmiddels ruim tweehonderd superrijken die zich bij dit initiatief hebben aangesloten, beloven dat ze hun vermogen nog tijdens hun leven of anders via hun erfenis grotendeels weggeven.

In een brief schrijft MacKenzie Bezos dat ze haar geld wil schenken aan goede doelen "todat de kluis leeg is". Jeff Bezos reageert enthousiast op de plannen van zijn ex-vrouw. "Ik ben trots op haar. Haar brief is prachtig", schrijft hij op Twitter.

Mark Zuckerberg

Vorige maand kwamen Jeff en MacKenzie Bezos de voorwaarden overeen waaronder hun scheiding zal plaatsvinden. De Amazon-ceo houdt zijn belangen in de Washington Post en het ruimtevaartbedrijf Blue Origin. MacKenzie Bezos krijgt een kwart van de Amazon-aandelen die de twee bezaten.

Andere techmiljardairs die The Giving Pledge hebben ondertekend, zijn Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla Chan, Airbnb-oprichter Brian Chesky en LinkedIn-oprichter Reid Hoffman.

Miljardair
Lees ook:
Miljardair Jeff Bezos beschuldigt roddelblad van afpersing met naaktfoto's