Apple

Donkere modus iOS 13 te zien op screenshots

28 mei 2019 20:03 Aangepast: 29 mei 2019 13:44

9To5Mac publiceert screenshots waarop enkele nieuwe features te zien zijn van het nieuwe besturingssysteem iOS 13.

De screenshots tonen onder meer de nieuwe donkere modus die kan worden ingesteld via de Instellingen of het controlecentrum. Op het thuisscherm maakt die modus weinig verschil: alleen de Dock heeft een donkerder achtergrondkleur gekregen.

Interface

Volgens 9To5Mac ligt het voor de hand dat Apple met het nieuwe mobiele besturingssysteem ook nieuwe wallpapers zal introduceren die beter passen bij de donkere modus. Het echte verschil in de donkere modus zal te zien zijn in de apps, zoals in de Apple Music-app.

Een andere wijziging in iOS 13 betreft de interface die zichtbaar wordt nadat je een screenshot hebt genomen. In plaats van een grijze achtergrond krijgen gebruikers nu een geblurde versie van de wallpaper te zien. Onderaan verschijnt een uitgebreid overzicht van tools waarmee de gemaakte afbeelding kan worden bewerkt.

Ook de Reminders-app en de Find My Friends- en Find My iPhone-apps gaan op de schop. De laatste twee apps worden samengevoegd tot een nieuwe app die 'Find My' heet. De nieuwe app vult het scherm met een grote kaart waarop je via verschillende tabs de locatie van je vrienden en je apparaten kunt zien.

WWDC

Apple zal de nieuwe functies volgende week presenteren tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC. Bright zal daar verslag van doen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore