Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Ziet eruit als iPhone 4

Apple presenteert nieuwe iPod Touch met 256 GB opslag

28 mei 2019 15:48 Aangepast: 28 mei 2019 17:57
Beeld © Apple

Apple heeft zojuist de nieuwe iPod Touch gepresenteerd. De muziekspeler is met 229 euro het goedkoopste iOS-apparaat van dit moment.

De iPod Touch is terug van weggeweest. Apple heeft zojuist de 2019-versie aangekondigd, met hetzelfde ontwerp als de 2015-iPod Touch.

Het apparaat heeft dus een piepklein 4 inch scherm, een klassieke homeknop en heeft wel wat weg van de iPhone 4, de telefoon die in 2010 op de markt kwam. Verder heeft het nieuwe apparaat geen vingerafdrukscanner of gezichtsherkenning.

Nieuwe chip en prijzen

De iPod Touch is zeker wel geüpdatet. De A8-chip is vervangen door de A10 Fusion-chip, waardoor de gadget nu ook geschikt is voor groepsbellen in FaceTime en Augmented Reality-toepassingen. De A10 verscheen eerder in de iPhone 7-serie en in de iPad uit 2018.

De standaard iPod krijgt slechts 32 gigabyte voor 229 euro, maar er is ook een versie van 128 gigabyte voor 339 euro en 256 gigabyte voor 449 euro. Het is voor het eerst dat er een iPod Touch met zoveel geheugen uitkomt.

Zes kleuren

De smartphone-zonder-simkaart komt in zes kleuren: roze, zilver, spacegrijs, goud, blauw en rood. Het apparaat is voorzien van een 8-megapixel camera en heeft nog altijd een minijack-ingang.

Apple lijkt zich met dit apparaat te richten op specifieke toepassingen, zoals een controller voor het slimme huis met slimme speakers, voor in restaurants als digitaal notitieblok en voor in musea voor multimedia-tours.

Kijk ook: review van de nieuwe Apple Watch

Apple-event WWDC

Bright.nl doet komende week verslag van het grote jaarlijkse Apple-event WWDC. Like ons op Facebook en volg ons op Instagram en Twitter om niks te missen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore