Tech

'3D Touch verdwijnt van alle nieuwe iPhones'

28 mei 2019 14:27 Aangepast: 28 mei 2019 17:57

De technologie 3D Touch die Apple in 2015 introduceerde, komt niet meer voor bij iPhones die in 2019 uitkomen.

Analisten van de Britse bank Barclays hebben 'bevestigd gekregen' dat 3D Touch gaat verdwijnen van de iPhone, zo schrijft MacRumors. In plaats daarvan zou Apple de dure technologie vervangen door het goedkopere Haptic Touch, de technologie die afgelopen jaar geïntroduceerd is bij de ietwat goedkopere iPhone XR.

Dit bericht is in lijn met eerdere geruchten, waar ook al werd gesuggereerd dat Apple af wilde van de 3D Touch.

Rechtermuisknop

Met 3D Touch wordt het scherm gevoelig voor de druk die een vinger erop legt, zodat het andere opties kan weergeven. In de praktijk werkt het een beetje zoals een rechtermuisknop. Bij het 'doordrukken' op een app als Google Maps worden direct mogelijke bestemmingen weergegeven en bij een harde druk op de Mail-app zie je direct de laatste binnengekomen e-mails.

Android heeft zo zijn eigen variant op 3D Touch, namelijk het langer indrukken van een app-icoontje. Daarbij krijg je ongeveer dezelfde opties als bij de iPhone. De Haptic Touch-technologie in de iPhone XR werkt ongeveer hetzelfde als de Android-manier.

Te moeilijk

3D Touch is nooit helemaal van de grond gekomen, met name omdat het voor gebruikers niet duidelijk is welke app wel met de technologie werkt en welke niet. Daarom vergeten de meeste gebruikers dat het bestaat, waardoor veel ontwikkelaars niet de moeite nemen om er iets mee te doen.

Voorlopig is het gerucht nog niet bevestigd door Apple, al komt daar wellicht verandering in bij de ontwikkelaarsconferentie WWDC van Apple, aankomende maandag.

Apple-event WWDC

Bright.nl doet komende week verslag van het grote jaarlijkse Apple-event WWDC. Like ons op Facebook en volg ons op Instagram en Twitter om niks te missen.

Kijk ook: Apple's grootste fouten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`