Als eerste in Nederland

Ikea stort zich op online shoppen met nieuwe app

28 mei 2019 11:14 Aangepast: 28 mei 2019 11:27

De Zweedse keten verlegt de focus van de mega-warenhuizen naar online verkoop. Het wordt binnenkort mogelijk om via een app Ikea-spullen te 'passen' en te kopen.

Een grote visieverandering voor Ikea krijgt vorm. De keten staat bekend om de enorme woonwarenhuizen, maar gaat zich meer focussen op online verkoop. In een nieuwe, nog te presenteren app maakt het bedrijf het mogelijk om alle Ikea-producten virtueel in je woonkamer neer te zetten en direct te bestellen in de app.

De app wordt binnenkort als eerste in Nederland en Frankrijk uitgerold. Voor het eind van het jaar moet de app ook in China, Duitsland en de Verenigde Staten beschikbaar zijn. Op dit moment heeft de app van Ikea nog geen koopmogelijkheid. Via de website is het wel mogelijk om artikelen te bestellen, al ziet dit er nu nog wat primitief uit.

Pop-up-winkels

De chef digitaal van Ikea, Barbara Martin Coppola, zegt tegen persbureau Reuters dat de nieuwe app 'een volledig nieuwe ervaring' geeft. "De app combineert de winkelervaring met de online ervaring." Volgens Reuters voelt Ikea de hete adem van Made.com in de nek. De Britse webshop heeft een vergelijkbaar aanbod als Ikea, maar met nauwelijks fysieke winkels.

Ikea wil meer inzetten op kleinere displaywinkels waarbij een klein gedeelte van het aanbod wordt getoond, waarna de klanten vervolgens de volledige catalogus tot hun beschikking hebben via de app.

AR-experimenten

In 2017 experimenteerde Ikea al met het gebruik van Augmented Reality in een app. Via de smartphone konden virtuele meubelstukken in de kamer worden geplaatst, om zo te kijken of het goed zou staan en zou passen. Dit wordt waarschijnlijk ook onderdeel van de nieuwe app, met als toevoeging dat er dus wel direct besteld kan worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe Ikea-app voor meubels testen in augmented reality

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore