Ga naar de inhoud
HD-geluid

T-Mobile maakt bellen via 4G en wifi ook mogelijk

Beeld © Getty

Als laatste van de drie grote telecomproviders heeft T-Mobile het ook mogelijk gemaakt om telefoongesprekken te voeren via 4G. Het is nog niet voor alle abonnees beschikbaar.

T-Mobile-klanten met een Go-abonnement kunnen vanaf vandaag met een geschikt toestel bellen via 4G en wifi, zo maakt de provider op haar site bekend. De provider verwacht later dit kwartaal de optie naar alle zakelijke klanten te brengen en in het najaar naar alle klanten.

Hiermee is T-Mobile de laatste grote aanbieder die met 4G-bellen over de brug komt. KPN en Vodafone startten hier al eind 2016 mee. Tot nu toe verliepen de gesprekken bij T-Mobile via 2G en 3G, maar daar wordt nu dus 4G aan toegevoegd.

Beter geluid en bereikbaarheid

De nieuwe optie 4G-bellen heeft als voordeel dat het 'HD geluidskwaliteit' biedt, zonder ruis en haperingen, aldus T-Mobile. Ook is de bereikbaarheid beter; 4G moet dieper in gebouwen doordringen. Tot slot komt de verbinding sneller tot stand. T-Mobile gaat er geen extra kosten rekenen.

Als het 4G-signaal toch niet sterk genoeg is, kan worden overgeschakeld naar wifi-bellen. Dit is in de basis hetzelfde, maar hierbij wordt gebruik gemaakt van het interne wifinetwerk om verbinding te maken met T-Mobile.

Niet voor alle telefoons

Hindernis is dat bellen via 4G en wifi niet met alle smartphones kan. Het kan alleen met iPhones sinds de 5S (2013), de meeste recente Samsung-toestellen, de Huawei P30-lijn, de Moto G7 Plus, de Oppo Reno, de Nokia 7.1 en Nokia 9 Pureview en de Sony Xperia 1.

Deze gebruikers moeten wel de optie zelf handmatig aanzetten. T-Mobile heeft op de info-pagina een handleiding geschreven hoe dit moet.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron: Bright
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl