Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
ZenBook Pro Duo

Deze nieuwe Asus-laptop heeft twee 4K-schermen

27 mei 2019 18:08

Asus heeft een aantal nieuwe laptops aangekondigd, waarvan de meest opvallende twee 4K-schermen heeft.

In de Taiwanese hoofdstad Taipei wordt deze week Computex gehouden, 's werelds grootste computerbeurs. Een thuiswedstrijd voor Asus, die de beurs aangrijpt om een reeks nieuwe laptops aan te kondigen.

De meest opvallende nieuwe laptop is de ZenBook Pro Duo, een laptop met één normaal 15 inch 4K oled-scherm en nog eens een 4K lcd-scherm boven het toetsenbord, het ScreenPad Plus. Dat tweede scherm heeft een verhouding van 32:9, een normaal scherm dat in de lengte doormidden is gesneden dus. Het toetsenbord en trackpad zitten naast elkaar, zodat er boven genoeg ruimte is voor de ScreenPad Plus.

Het scherm van Asus doet denken aan de TouchBar die Apple al een aantal jaar in de MacBook Pro bouwt. De mogelijkheden zijn vergelijkbaar, maar bij het scherm van Asus wel veel groter. Zo wordt ook de ScreenPad Plus als een soort tweede scherm met extra app-mogelijkheden gebruikt. Maar gebruikers kunnen er bijvoorbeeld ook een volledige piano op weergeven, of het gebruiken als een verticaal verlengstuk van het normale laptopscherm.

De Asus ZenBook Pro Duo draait op een nieuwe acht-core Intel Core i9-chip en gebruikt de GeForce RTX 2060-videokaart. Er komt ook een kleinere versie van de dubbelschermige laptop, de ZenBook Duo met twee 14 inch-schermen met full hd-schermen.

Ook Zenbooks en Vivobooks met ScreenPad

Nieuwe versies van de ZenBook 13, 14 en 15 hebben ook een tweede scherm gekregen, net als de VivoBook S14 en S15. Bij die vijf modellen zit het optionele schermpje net als bij ZenBooks van vorig jaar waar normaal de trackpad van ee laptop zit.

De nieuwe versie is met 5,65 inch iets groter dan vorig jaar en heeft een resolutie van 2160 x 1080 pixels. De nieuwe ZenBooks draaien op een nieuwe Intel Core i5 of i7 en er is keuze uit de videokaarten Nvidia GeForce MX250 en GTX 1650 Max-Q. De VivoBook S14 en S15 bieden ook keuze uit de Intel Core i5 of i7 en iets minder krachtige videokaarten dan de ZenBooks: de GeForce MX250 of de geïntegreerde Intel UHD620.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe ZenBooks en Vivobooks op de markt komen en wat de laptops gaan kosten. 

Miniatuurvoorbeeld
Bright Update

Maak kans op een Bright-shirt: raad het geluid in onze podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van