Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

√ó
Bright Podcastūüé§

'Huawei-boycot kost ons allemaal geld'

24 mei 2019 19:39 Aangepast: 24 mei 2019 20:28
Beeld © AFP

Welke gevolgen hebben de Amerikaanse sancties tegen de Chinese telefoonfabrikant Huawei? En wat betekent de escalatie van de tech-oorlog tussen de VS en China voor jou als consument? Luister naar de nieuwe Bright Podcast.

Luister deze podcast: 

Spotify of Apple Podcasts of Google Podcasts

De grote Chinese telefoonfabrikant Huawei lag al langer onder vuur, door de beschuldiging van de VS dat het bedrijf meewerkt aan spionage voor de Chinese overheid. Maar deze week werd het menens. President Trump zette Huawei op de zwarte lijst: door de sancties mogen Amerikaanse bedrijven binnenkort geen zaken meer doen met Huawei.

Welke gevolgen heeft dat voor Huawei en voor bezitters van telefoons van het populaire merk? Kan het bedrijf zonder Android van Google? En hoe afhankelijk is Huawei van leveranciers uit de VS en de EU?

In de Bright Podcast praten we uitgebreid over de achtergronden van de Huawei-boycot, die voortkomt uit de handelsoorlog tussen de VS en China. Waarom gaat de strijd tussen beide supermachten voor een groot deel over technologie? En wat betekent dit voor de tech-sector en voor jou als consument?

Luister de Bright Podcast

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips. In een half uur ben je weer helemaal bij.

De podcast is te volgen op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.

Of door de RSS-feed aan je podcast-app toe te voegen.

De Bright Podcast is genomineerd voor een Dutch Podcast Award. Breng hier je stem uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Laatste kans: stem op Bright bij de Dutch Podcast Awards

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore