Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
GlobalCoin

'Cryptomunt Facebook begin volgend jaar van start'

24 mei 2019 16:06

Begin volgend jaar wil Facebook zijn cryptomunt introduceren. Eind dit jaar wil het bedrijf de munt, die intern GlobalCoin wordt genoemd, gaan testen.

De verwachting is dat Facebook zijn plannen voor de cryptomunt deze zomer zal ontvouwen, meldt de BBC. Het bedrijf heeft al gesproken met het Amerikaanse ministerie van Financiën en de Britse centrale bank over de wettelijke vereisten voor de cryptomunt. Er bestaan onder meer zorgen over witwassen.

Ook is het sociale netwerk volgens de BBC in gesprek met Western Union, om het mogelijk te maken om betalingen te doen aan mensen die geen bankrekening hebben.

Juridische strijd

Facebook heeft de afgelopen maanden met een groot aantal partijen gesproken. Eerder lekte al uit dat het bedrijf contact had met onder meer Visa, Mastercard en betaalverwerker First Data. Ook wil Facebook dat een groot aantal e-commercebedrijven de munt gaan accepteren.

De Financial Times meldt dat Facebook ook zou willen samenwerken met Gemini, het cryptocurrencyplatform van de tweeling Cameron en Tyler Winklevoss, die eerder een juridische strijd uitvochten met Facebook-ceo Mark Zuckerberg over de vraag wie het idee voor het sociale netwerk had bedacht.

Stablecoin

De cryptomunt zal een zogeheten stablecoin worden. Dat betekent dat de koers van de munt wordt gekoppeld aan bestaande valuta, zoals de dollar, euro en yen. Zo moeten grote koersschommelingen, zoals bij de bitcoin, worden voorkomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Facebook wil bij cryptomunt samenwerken met Winklevoss-broers'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore