Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
5 euro goedkoper

Nederlandse studenten krijgen korting op YouTube-abonnement

24 mei 2019 14:59 Aangepast: 24 mei 2019 15:00
Beeld © Getty Images

Nederlandse studenten betalen maandelijks 6,99 euro als ze bij YouTube een Premium-abonnement afsluiten, waarmee ze reclamevrij video's kunnen kijken.

Andere gebruikers betalen voor dezelfde dienst 11,99 euro. Studenten die voor de korting in aanmerking willen komen, moeten onder meer vertellen bij welke onderwijsinstelling ze staan ingeschreven.

YouTube is niet de enige dienst die korting geeft aan studenten. Bij Spotify en Apple Music krijgen studenten een korting van 50 procent en betalen zij 4,99 euro. YouTube en Spotify maken allebei gebruik van de dienst Sheer ID om te controleren of iemand die zich aanmeldt als student, wel echt studeert.

Series en specials

Met de studentenkorting hoopt YouTube de drempel te verlagen voor het betaalde abonnement dat vorig jaar mei in de VS werd geïntroduceerd. Sinds augustus vorig jaar is YouTube Premium ook in Nederland beschikbaar.

Gebruikers van YouTube Premium kunnen reclamevrij video's kijken. Ook hebben ze toegang tot series en specials die alleen beschikbaar zijn voor betalende YouTube-gebruikers.

In april werd bekend dat YouTube verscheidene nieuwe series heeft geannuleerd. Begin deze maand kondigde YouTube aan dat de videosite een deel van de betaalde series, zoals Cobra Kai, Liza on Demand en Impulse, later dit jaar korte tijd gratis zal aanbieden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore