Battery-gate

Apple: duidelijker over updates die iPhone vertragen

23 mei 2019 09:39 Aangepast: 23 mei 2019 09:44

Apple belooft iPhone-gebruikers vooraf meer duidelijkheid te geven over welke gevolgen updates voor de prestaties van de telefoon hebben.

Dat belooft Apple aan de Britse Competition and Markets Authority. Eind 2017 bekende Apple dat iPhones met een versleten batterij na een iOS-update trager konden worden, zonder dat consumenten dat wisten.

De Britse marktautoriteit was bezorgd dat mensen daarom misschien onterecht een nieuw toestel hadden gekocht en ging in gesprek met Apple.

Schandaal

Apple is na het schandaal al duidelijker geworden over de conditie van de iPhone-batterij en welke gevolgen dat kan hebben. iPhone-gebruikers kunnen die informatie makkelijk opzoeken in de instellingen van hun toestel.

De Britse marktautoriteit wil wel dat Apple gebruikers duidelijker gaat vertellen hoe zij de gezondheid van hun iPhone-accu zo lang mogelijk kunnen verlengen, bijvoorbeeld door instellingen te veranderen of de zuinige modus te gebruiken.

Versleten accu

Ook wil de Britse waakhond dat Apple altijd duidelijk vooraf aangeeft of een update gevolgen voor de prestaties van een iPhone heeft. Apple bood in heel 2018 al accuvervangingen met korting aan als excuses voor de problemen, en compenseerde getroffen gebruikers.

In de herfst van 2018 verscheen iOS 12, dat zeker oudere iPhones sneller maakte. Apple laat de processor van iPhones met een versleten accu bewust trager lopen, omdat de telefoon anders uit zou kunnen vallen bij zware belasting.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo check je of je iPhone-accu aan vervanging toe is

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore