Elektrische auto's

Elektrische Honda al 25.000 keer gereserveerd

23 mei 2019 10:45 Aangepast: 23 mei 2019 20:25

De Honda E, waarschijnlijk de schattigste elektrische auto ter wereld, is nu te reserveren. Mits je in Duitsland, Frankrijk, Noorwegen of Groot-Brittannië woont. Al 25.000 mensen deden dat.

De Honda E is retro chique op zijn best. Met lijnen die doen denken aan de oorspronkelijke Civic uit 1972. Maar dan met strakke lijnen, subtielere overgangen van materialen en absoluut geen franje. Maar bovenal met elektrische aandrijving. Het bereik moet meer dan 200 kilometer worden, wat hint naar een accu van 30 kWu.

De geschatte prijs is 35.000 euro, wat voor een auto met dit bereik niet heel erg goedkoop is. Voor 5000 euro meer koop je het dubbele bereik in een van de Koreaanse elektrische auto's, zoals de Hyunda Kona en de Kia e-Niro

De 25.000 reserveringen die al zijn binnengekomen suggereren dat stijl nog steeds verkoopt. De elektrische Honda komt pas volgend jaar op de markt en kan pas echt besteld worden aan het einde van dit jaar.

Veel details zijn nog niet bekend, maar een reservering zorgt ervoor dat je zeker weet dat je als een van de eersten een elektrische Honda op de oprit hebt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Honda toont 'schattige' elektrische stadsauto

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van