Digit

Ford wil tweebenige bezorgrobot in zelfrijdende auto

22 mei 2019 21:14 Aangepast: 22 mei 2019 21:16

Ford gaat samenwerken met robotmaker Agility Robotics. Als het aan de twee bedrijven ligt zal de tweebenige robot Digit in de toekomst plaatsnemen in de zelfrijdende voertuigen van Ford.

Ford en Agility Robotics willen zo gaan concurreren met pakket- en maaltijdbezorgers van vlees en bloed. De zelfrijdende busjes van Ford moeten Digit afzetten voor het huis van iemand die een pakketje of maaltijd heeft besteld, waarna de robot de laatste meters naar de deur loopt om de bestelling daadwerkelijk af te leveren, zo is het idee.

“Het komt niet altijd uit voor mensen om hun huis uit te gaan om een bestelling aan te nemen”, motiveert Ken Washington, chief technology officer van Ford, de toekomstige inzet van Digit. Dankzij de door Agility Robotics ontworpen robot hoef je je huis niet meer uit, zo is de belofte: Digit kan tot 18 kilo tillen en traplopen.

Ook detecteert de robot eventuele obstakels op weg naar de deur en blijft hij volgens Ford overeind staan als er iemand tegen hem aanloopt. Ook handig: Digit kan opgevouwen mee in het bestelbusje, waardoor er meer ruimte overblijft om bestellingen mee te nemen.

Testauto’s

Ford wil nog voor het eind van dit jaar honderd zelfrijdende testauto's op de weg hebben. Eerder dit jaar maakte het autobedrijf ook bekend dat het gaat samenwerken met Volkswagen bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ford: eind dit jaar 100 zelfrijdende auto's op de weg

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore