Smartphones

Getest: goedkope Google Pixel 3a imponeert met camera

22 mei 2019 23:59 Aangepast: 23 mei 2019 18:34

De Google Pixel 3a is de goedkopere versie van de Google-smartphone Pixel 3. Erwin testte de XL-uitvoering van de Pixel 3a en vindt het een van de beste smartphones in zijn prijsklasse.

Uniek aan de Pixel 3a is dat er precies dezelfde camera in zit als in de duurdere Pixel 3. Daarmee onderscheidt dit Google-toestel zich van andere midrange-smartphones die vaak een minder goede camera bevatten dan de topmodellen.

Met de Pixel 3a lever je wel in op andere zaken, al is dat best te overzien. Zo kun je het toestel niet draadloos opladen (wel snelladen via usb-c) en is het oled-scherm 1080p in plaats van 1440p. De Snapdragon 670-processor in de Pixel 3a is weliswaar niet de snelste processor, maar in de praktijk ondervind je daar geen hinder van.

In plaats van een glazen behuizing heeft het toestel een achterkant van plastic. Dat maakt de Pixel 3a wel weer lekker licht. Het grootste offer is de beperkte opslag: slechts 64 GB. Uitbreiden is er niet bij. Je kunt wel gebruikmaken van cloudopslag.

De Pixel 3a en 3a XL kosten respectievelijk 399 en 479 euro, maar om het toestel voor die prijs te bestellen heb je wel een Duits postadres nodig. De Pixel-telefoons zijn in Nederland onder meer bij Belsimpel te koop.

Bekijk de video. Vragen? Laat ze achter in de comments.

Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer smartphone-reviews

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

Getest: Oppo-telefoons met 'haaienvin' als camera

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Samsung onthult Galaxy A80 met omklapcamera

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van