Tech

YouTube stopt met tonen exacte aantallen abonnees op kanalen

22 mei 2019 12:39 Aangepast: 22 mei 2019 18:46

YouTube gaat het aantal abonnees dat kanalen hebben vanaf augustus minder precies tonen, als afgeronde cijfers.

YouTube toont het aantal abonnees boven de 1000 nu nog op verschillende manieren. In de mobiele apps worden grote aantallen abonnees afgekort: bijvoorbeeld 133K, terwijl de site van YouTube het precieze aantal van 133.017 toont. Die afgekorte weergave wordt vanaf augustus de standaard, meldt YouTube.

Het bedrijf wil zo dat er meer gelijkheid en duidelijkheid komt over hoeveel volgers een account heeft. YouTube geeft een aantal voorbeelden van hoe de abonneecijfers er voortaan uit gaan zien. Heeft een kanaal 4227 abonnees, wordt dat getoond als '4,2K' totdat het kanaal de 4300 abonnees bereikt, 133.017 is '133K' totdat de 134.000 abonnees worden bereikt en 51.389.232 is '51M' tot de 52 miljoen wordt bereikt.

Getallen minder prominent

Hoe groter het aantal abonnees dus is, hoe minder precies dat openbaar wordt getoond. Kanaaleigenaren kunnen hun precieze aantal abonnees straks nog wel zien in YouTube Studio, waarmee ze hun kanaal beheren. Het bedrijf zegt dat het beseft hoe belangrijk abonneegetallen voor YouTubers zijn en waarschuwt daarom ruim twee maanden van tevoren voor de verandering.

De wijziging geldt ook voor diensten als Social Blade, die gebruikersaantallen van verschillende sociale media laten zien. YouTube stelt dat dergelijke bedrijven vanaf augustus dezelfde afgekorte abonneecijfers ter beschikking krijgen die gebruikers op YouTube zien.

Instagram

Instagram is begin mei begonnen met een test waarbij het aantal likes onder foto's niet wordt getoond. "We willen dat je volgers zich richten op wat je deelt, niet hoeveel likes je posts krijgen", zegt Instagram tegen gebruikers die tot de test behoren. 

Abonneer je ook op het Bright YouTube-kanaal

Zo werkt YouTube Kids, nu ook in Nederland:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`