Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

Ă—
Galaxy M20 🔋

Samsung lanceert budgettelefoon met grote accu

21 mei 2019 15:19 Aangepast: 21 mei 2019 15:26
Beeld © Samsung

Samsung brengt de nieuwe 6,3 inch smartphone Galaxy M20 uit in Nederland. Het toestel heeft een grote 5000 mAh-batterij en een zacht prijsje.

Nadat Samsung vorige maand een hele rits aan nieuwe smartphones presenteerde in de Galaxy A-lijn, is het nu ineens een nieuwe lijn gestart. Na de S en de A komt het nu met de M, te beginnen met de Samsung Galaxy M20. Aan deze telefoon vallen twee dingen op: de grootte van de batterij en de prijs.

Samsung heeft namelijk een abnormaal grote 5000 mAh-batterij in het toestel gestopt, terwijl budgettoestellen meestal niet boven de 3500 mAh-capaciteit uitkomen. Zelfs de eigen topper Galaxy S10+ heeft 'slechts' 4100 mAh. Volgens Samsung maakt dit de M20 uitermate geschikt om video's op te kijken en de hele dag intensief te gebruiken.

Het tweede dat opvalt is de prijs: de telefoon kost namelijk maar 209 euro.

Budget-specificaties

Verder heeft de Galaxy M20 weinig bijzonderheden. Er is bespaard op de uitsnede van de camera, dit is namelijk geen cameragat zoals de S10 maar 'gewoon' een druppelnotch.

Met 6,3 inch is het scherm wel redelijk groot, maar met 2340 x 1080 pixels heeft het niet de kwaliteit van duurdere telefoons. Ook heeft de telefoon maar 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagruimte en is het in plastic omhuld in plaats van glas. Verder heeft de Galaxy M20 alleen een vingerafdrukscanner hoog op de achterkant, niet de beste camera's maar wel een groothoeklens en draait het op een verouderde versie van Android, namelijk 8.1.

De Samsung Galaxy M20 is vanaf deze week in Nederland beschikbaar voor 209 euro, in blauw of zwart. Opvallend genoeg biedt Samsung de telefoon voorlopig alleen aan via Bol.com.

Volg Bright ook op YouTube voor meer smartphone-reviews

Miniatuurvoorbeeld
Bright Update

Luister de Bright Podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore