Ga naar de inhoud
OnePlus-rivaal?

Nieuwe Honor-telefoons hebben vier camera's achterop

Beeld © Bright

De nieuwe smartphones Honor 20 en de Honor 20 Pro hebben vier camera's aan de achterkant. Het nieuwe vlaggenschip van de dochteronderneming van het Chinese Huawei mikt op het hogere segment.

De timing van de presentatie van de nieuwe smartphones van Honor was op zijn zachtst gezegd niet handig. Het moederbedrijf van Honor, Huawei, ligt zwaar onder vuur door Amerikaanse sancties. Het is nog niet duidelijk of Honor ook wordt getroffen door een Android-blokkade van Google.

Vooralsnog is dat niet het geval en ging de telefoonpresentatie van Honor gewoon door. In Londen werden twee nieuwe modellen aangekondigd: de Honor 20 en de Honor 20 Pro. De telefoons hebben veel weg van de Huawei P30 en P30 Pro, met dezelfde chips, software en de focus op fotografie. De prijzen zijn wel een paar honderd euro lager.  

Overeenkomsten

De Honor 20 en de Honor 20 Pro ontlopen elkaar niet veel. Zo hebben beide telefoons vrijwel hetzelfde 6,26 inch oled-scherm, een vingerafdrukscanner aan de zijkant en dus niet onder het scherm, dezelfde software en hetzelfde 4,5mm cameragat als vervanger van de notch.

Ook draaien de telefoons op dezelfde Huawei-chip Kirin 980. De Pro heeft wel meer interne opslag (256 gb versus 128 gb), meer RAM-geheugen (8 gb versus 6 gb) en een grotere batterij (4000 mAh versus 3750 mAh) dan de reguliere Honor 20.

Camera's

Het grootste verschil tussen beide modellen is de camera's, al zien ze er van de achterkant vrijwel hetzelfde uit. Beide hebben een 48 megapixel hoofdcamera, maar de Pro kan beter in donkere situaties uit de voeten.

De groothoekcamera en de macrocamera zijn wel exact hetzelfde, maar de Honor 20 Pro heeft daarnaast nog een 3x optische zoom-camera. Als tegenprestatie heeft de 'gewone' Honor 20 een portretmoduscamera, die helpt bij het bokeh-effect.

Prijs en concurrentie

Beide telefoons verschijnt in zwart en blauw. De Honor 20 Pro heeft een speciale 3D-glas achterkant. De Honor 20 kost 499 euro en de Honor 20 Pro kost 599 euro.

De 20-serie lijkt de strijd aan te gaan op prijs en specificaties met de OnePlus 7 (Pro), de Xiaomi Mi 9 en de A-serie van Samsung. Honor wil zich vooral onderscheiden met de camera's en de daarbij gebruikte kunstmatige intelligentie. Dit zijn ook kenmerken waar moederbedrijf Huawei excelleert

Naast de twee geavanceerde modellen komt Honor ook nog met een instapmodel, de Honor 20 Lite. Die flink uitgeklede versie kost 299 euro. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron: Bright