Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Na ruim 3 jaar

Langste reis met elektrische auto wordt nog langer

20 mei 2019 18:57 Aangepast: 20 mei 2019 19:21

Nederlander Wiebe Wakker gaat verder rijden met zijn elektrische auto. Begin april kwam hij aan in Sydney, ruim 3 jaar na zijn vertrek uit Houten. Sydney was toen de finish, maar Wakker heeft besloten zijn wereldreis te verlengen.

De komende twee maanden rijdt hij door Nieuw-Zeeland met zijn auto, de Blue Bandit, een omgebouwde Volkswagen Golf uit 2009.

Wakker noemt het ''een kleine toegift in dit prachtige land dat bekendstaat voorloper te zijn op het gebied van hernieuwbare energie en elektrische mobiliteit''. De rit begint maandag in de hoofdstad Auckland in het noorden van het land, en moet eindigen in het plaatsje Bluff in het uiterste zuiden. Nog verder naar het zuiden kan niet, ''de volgende stop is Antarctica. En als ik de kans krijg om naar Antarctica te gaan, dan zou ik dat zeker doen''.

Vertrokken in maart 2016

Wakker verliet Houten op 15 maart 2016. Zijn route bracht hem van Nederland via West-Europa, Scandinavië, Oost-Europa, het Midden-Oosten, India en Zuidoost-Azië naar Australië, en nu dus naar Nieuw-Zeeland.

Wakker heeft ruim 95.000 kilometer gereden. Nieuw-Zeeland is het 34e land waar hij rondrijdt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De langste reis ooit in een elektrische auto, het is Wiebe gelukt

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore